School: Dún Átha, Carraig an Chabhaltaigh

Doonaha, Co. Clare
Ed J. Headtromóin

1. (continued from previous page)
    ar a mhuirigheann. Sé fear is adhmharaighe d'feicint i dtosach ar mhaidin lae Coille agus dá dheascaibh sin téigheann fir go dtí a gcáirde tar éis na Meadhon -Oidhche ar Oidhche Coille ag guidhe " bliain nua fé rath)"ortha. Bionn na daoine (na mná) ag súil leo agus fanann siad na suidhe go dtagann siad.
  2. Creidtear go ndeintear fíon d'uisge na dtobar ar Oichche na Nodlag bige. um Meadhon Oidhche. Bhí fir ag imirt cártaí ar an oichche sin uair amháin tháinig tart ortha agus chuireadar an cailín aimsire amach go dtí an tobar fé dhéin buicéid uisge. Nuair a tháinigh sí isteach cas a bhí aicí acht buicéad fíona. D'óladar é agus chuireadar amach arís í fe dhéin a tuille fíona. D'imhthigh sí acht tásc no tuairisg dí ni fachthas riamh o'shoin.
    Maura Walsh
    Doonaha
  3. Ní cheart arán na uisce do chaitheamh amach ar lá Coille nó beidh tart is ocras ort i rith na bliana nua.
    Hansel Monday a tugtar ar an gcéad Luain i mí Eanair. Is adhmharach an rud e féirin d'faghail nó bonn airgid ar an lá sin. Beidh fluirse airgid agat i rith na bliana nua. Ní h-ádhmharach é aon chaiththeacas mór a bheith agat nó rud daor do cheannach ar an lá sin.
    John Collins
    Kilkee, Co. Clare