School: Carraig an Chabhaltaigh (C.)

Carrigaholt, Co. Clare
Bríd, Bean Uí Chatháin

1. Bhí baintreabhac ann uair amháin agus bhí tríur mac aici. D'eirigheadar suas agus ní raibh aon focal béarla acu.
    Lá amháin, dubhairt an mac ba shin go raghadh sé ar scoil agus chuaidh sé. Nuair a tháinig aé abhaile san tráthnóna n raibh aige ach, We Three. Bhí sé ag dul timpeall an tíghe ag rádh We Three. Dúbhairt an tarna mac leis féin go raghadh sé ar scaoil agus nuair a tháinig sé abhaile ní rai=bh aige ach, For the want of money. Bhí an mac ab 'óige ag féachaint air agus dúbhairt sé leis féin go raghadh sé ar scoil agus níor fhoghlaim sé ach, Alright, bhí se ag gabháil thár timpeall an tighe agus ag radh Alright. á amháin chuadar amach fén tuaidh agus chuadar istearch sa choill agus fuaradar fear. Nuair a tháining an gárdaí diarraidh sédíobh cé marbh san agus dubhairt an mac ba shine, We three agus dubhairt an gárda leis an tarna mhac c'an a thaoibh agus dubhairt sé, For the want of money.
    Croifadh sibh arsan Garda, Alright
    AT1697: “We Three; For Money.”