Scoil: Gort Both Fearna, Maurice's Mills, Ennis

Gortbofarna, Co. Clare
Tadhg Mac Garbhaigh

1. Scéal Sidhe
    Bhí fear as Baile Á Seaghdha ag dul go h-Inis fé dhéin dochtúra ana-dhéanach ar fad san oidhche fad ó fad ó. Nuair a bhí sé ag tarraint ar Árd Shallae baineadh geit as an gcapall a bhí aige. Bhí a fhios ag an bhfear go bhfacha an capall rud éigin roimhis a bhain an geit as (Deirtear gur féidir le capallaibh agus ainmhighthe eile a lán rudaí d-fheiscint ná tig leis an nduine féin iad d-fheiscint).
    Nuair a tharraing sé suas leis an arc thug sé fé ndeara go raibh bean na suidhe ar taobh an bhóthair agus go raibh comhfra taoibh léithe. Do bheannuigh sé dhí agus do bheannuigh sí dhó agus dubhairt sí leis annsan go raibh
    Padraig de Barra
    Padraig de Barra