School: Gort Both Fearna, Maurice's Mills, Ennis

Gortbofarna, Co. Clare
Tadhg Mac Garbhaigh

1. Scéal sidhe
    Tá fothrach seana. Tabhail suidhte cúpla céad slat ón sgoil seo. Bhí tigh deas ann uair agus bhí muinntear Cilltreáin na gcomhnaidhe ann fad ó. Bhí tigh eile ag muinnir Cilltreáin freisin. D'éirigh an cabail seo aerach agus d'fhág muinntear an tighe é ach toisc na raibh a ndothain slighe acu sa tig eile do chuireadar a fear oibre na codladh sa bhothán. Do bhí clann mór acu tá a fhios agat.
    Do raghad an fear oibre gach oidhche ann ach uair a mheadhon oidhche do thosnóchadh rud mí-nádúrtha. Thógadh duine éigin comhgarach don leabadh agus bhaineadh sé na h-éadaighe leabthán dé. agus ní chodlóchad seisean arís go maidin le neart sgannradh is eagla.
    Bhí Mac Uí Cilltreáin i gColáiste éigin an uair céadna. Ádhbhar sagairt
    Micheál Ní Cilltreáin