School: Gort Both Fearna, Maurice's Mills, Ennis

Gortbofarna, Co. Clare
Tadhg Mac Garbhaigh

1. (continued from previous page)
    mar do sháruigh siad i méid i ndeagh-chuma agus i ndeagh-mhéin ar bhfacha sé féin riamh ná aoinne eile ach an oiread, ach amháin an fear deireannach agus bhí seisean leamh go leór. Sean fear críonna caithte gan neart gan luath abeadh é.
    Bhí camán is sliotar na láimh ag an gcéád fear a tháinig amach. Bé sin an captaen féin agus bhí camán ag chuile fear eile acu.
    Do labhair an fear a bhí i bhfolach leis an bhfear deirinneac,
    "Cá bhfui túsa ag imtheacht i gcomhluadar na bhfear mbreághtha súd" ar seisean leis. "Bféidir go dtabharfá do chamán dom-sa agus imreóchad-sa id áit."
    Dar na Hoxtí tabharfad mo chamán duit agus fáilte arsa an sean-fhear. Nuair a chonnaic an captaen an stroingséar agus an camán aige ghlaoidh sé amach a ainm agus d'iarr
    Seán Ó Léathaig
    Máirtín de Faoite