School: Gort Both Fearna, Maurice's Mills, Ennis

Gortbofarna, Co. Clare
Tadhg Mac Garbhaigh

1. (continued from previous page)
    D'innis sé a sceal don spailpín agus thuig an spailpín brígh na cainnt agus gurab iad na daoine maithe abhí á dhéanamh.
    Tabhair dhom suipéár maith ars an spailpín agus braoinín tae na dhiaidh agus raghaidh misé a faire anocht. Fuair sé béile gan locht adeirim leat agus indiaidh siar air fuair sé braoinín té d'uisge beatha agus súid chun siubhal leis fé dhéin na páirce chun an fhaire do choiméad do féin. Bhí san go maith agus ní raibh go h-olc.
    Bhí roinnt maith crann ag fás in aice na páirce agus chuaidh sé isteach ionnta sa i bhfolach.
    Timcheall uair a mheadhon-oidche cad do chíodh sé agus sluagh mór iománaidhe ag teacht amach ar na crannaibh. Do leath a shúile ar an spailpín nuair do chonnaich sé iad
    Seán Ó Léathaig
    Máirtín de Faoite