School: Clochar na Trócaire, Cill Chaoi

Kilkee, Co. Clare
Máire Gromail

1. (continued from previous page)
    bhfairrge agus deireann na sean daoine gurb' iad san cappailli bana na Murduacha. Bean aluinn iseadh an mhurduach ach nil aon chosa aice ach earball ar nos eisc. Ta gruaig fhada uirthe, dath ban ar duine acu; dath dubh agus dath an oir ar dhuine eile. Bionn brat aice agus aoine a thogann e teigheann an Mhurdhuach leis go dti go bhfaigheann si an brat airis. Bhi fear ann fado go raibh comhnuidhe air i gCorr Baile. Bhi se amuich oidhche ag pioca diolaisc agus chonnaic se Murduach. Do thog se brat uaithe agus thug se a bhaile e. Chuaidh si abhaile leis an bhfear agus bhi an brat thuas san lochta ar feadh abhfad. Fhaid a bhi an brat ann bhi an Mhurduach ann leis. Chuaidh bliain thart agus bhi an Mhurduach 'na comhnuidhe leis an bhfear. La amhain chuaidh an fear amach agus bhi bean eile 'san gchistin. Nuair a bhi si thuas san lochta do chaith si an brat anuas. Do thog an Mhurduach i agus amach lei go dti an fhairrge go deo na ndeor.
    Bernadette Nic Chonmhara
    Kilkee, Co. Clare