School: An Clochar, Cill Ruis

Kilrush, Co. Clare
An tSr. Pól

1. (continued from previous page)
    agus do chuaidh sé go dtí an t-Aifreann. Nuair a chuaidh a athair isteach san sgioból d'eitil na préacháin go léir amach, agus bhí sé dall as san amach.
    Maidin amháin ní raibh máthair Naoimh Imí áblata an teine do lasad. Do chuir sí Naomh Imí go dtí an chéardcan cun píosa gúail deirge d'fhághail. D'fíafruig an gabha dí connus a bhéarfadh sí abhaile í. Do chuir sí isteach ina áprún í agus do bheir sí abhaile í dá máthair. Tá sí curtha í bpáirc Ní Drisceóil i mBiorrain.
    Máire Nich Mhathghamhna
    Dún na nGrógán
    Cill Imide
    m'athair a thug an t-eolas seo dhom.
  2. 'Sé an Naomh a bhí ins an gceannar seo ná Naomh Seanán. Tá teampall 'san paróiste seo a thóg Naomh Seanán, agus seacht teampall in Inis Cathaigh le feiscint.
    Rugadh Naomh Seanán i Mallaca i bparóiste Cill Imí s bliain 488. Bhí
    Siobhán Nic Uilliam