School: An Clochar, Cill Ruis

Kilrush, Co. Clare
An tSr. Pól

1. (continued from previous page)
    fill their aprons with the "sgioláins" and place one on each piece of manure. When all the potatoes have been set the men cover them with turf-dust or ashes then they turn the soil in on top of them
    The spraying of the potatoes is generally done when the stalks are a foot high.
  2. Ar dtús déanta an cuinneóg d'ullmhú. Déantr í do níghe le h-uisge fuar agus déantar í do scóladh le h-uisge fuichta agus níghtear arís í le h-uisge fuar. Cuirtear an t-úactar isteach ins a gcuineóig. Déantar í d'iompó go mall ar dtúis agus í d'iompó níos mire de réir a chéile. Leantar de sin go dtí go mbíonn cosamhlacht an imé ag teacht ar an
    Máire Nic Mhathgamhna
    Doonnagurroge, Co. Clare