School: Scattery Island

Scattery Island, Co. Clare
Nóra Ní Cholgáin

1. Trí beilí biadh sa ló d'itheadh na daoine in Inis Chathaigh fadó, an breicfeasta, an dinnéar agus an suipéar. Prátaí agus bainne gcár a bhíodh aca ar gach béile, agus uaireannta bhíodh biadh ar a tugadh "min-bhuidhe stirabout" aca chun dinnéir. Ag lucht ceannais an tighe, ámhthach bhíodh rud ar a tugadh steaimpí aca.
    Irish
  2. Nigh na prátai go maith i dtosach. Annsan scríobh go maith iad isteach i nDabhaic adhmaid. Tóg an meascán sin amach agus cuir isteach i bpíosa éadaigh é. Fáisc an t-éadach go maith mór-thimcheall air chun gach braon uisce d'fhagháil uaidh. Nuair tá an