School: Durrow

Durrow Demesne, Co. Offaly
P. Ó Coinín

Bheagáin agus an lá brothallach ar fad é.
    Plód beag daoine a bhí mar shochraidigh agus ní h-iongnadh iad tuirsighthe tráithte ó iomchar an chuirp. Ag teacht gairid dóibh moladh le duine go mba cheart an cófra chur in áirde ar charr a gaolta. Ach thugadar an t-eiteachas don mholadh san. Agus leanadar ar aghaidh leis an marbh cé go mba lag le tráithníní iad. Lá meirbh mór theasa do b éadh é agus "the froth was boilin' out through our shoulders" mar d'innis an Muineogach liom.
  2. Duine é seo a shealbhuigh tigh Eoin Wild (?) tráth.
    Iar fágháil na h-áite don Captain bhí an áit i seilbh duine daráb Kingsfort.
    Shealbhuigheadh in a dhiaidh sin ag duine darab ainm do Hodgins. Tháinig sé suíd ó íarthar (?) an Chondae. Tá, i gCill Chláir, i dtalamh Eoin (-) anois túr beag a tógadh le Captáin Armstrong.
    Tá cloch staighre ag dul go na bhárr agus 61
    Iníon Mhic an t Sionnaigh