School: Dalystown (roll number 15307)

Dalystown, Co. Westmeath
Kathleen Grehan

Dalystown | The Schools’ Collection

(continued from previous page)

sgríobadh air agus annsin rionnt plúr salann agus sóda a chur ann. An luath a tharraint amach agus é a chur isteach faoi agus é a fhágailt annsin go mbeadh sé bácáilte sin é an bácús a bhíodh acha leis an mboxty a bhruith ann.

Aithluachra a fhághail agus breith ar a cloigeann agus ar a h-uirball agus do theangadh a chuimilt naoi n-uaire di, agus gan í a bhriseadh agus annsin tá leigheas agat le h-aghaidh an dóighadh

Nead dreóilín a fhághail a mbeadh trí cinn déág do éannachaí óga inte, an trí cinn déág aca a mharbhú agus fuil che'n cheanna aca a chur ar an éadach. Bheadh trí spota déag ar an éadach annsin agus sé an t-ainm a tugtar air cirtín an easbuigh.

Irish

Dá mbead fhios agat cá mbeadh cloch a mbeadh bó bhuidhe dá cumilt fhéin dí gach maidin, agus do leicean a chumult dí bheadh an