School: Clochar Loreto, An Uaimh (roll number 16100)

Navan, Co. Meath
An tSr. M. Colm

1. Sean -Scéal eile
    Bhí fear i na chomhnuidhe i n-Inis-bó-finne uair amháin.
    Tháinic sé go h-Ailt-an-Chorráin tráthnóna amháin agus d’fhan sé ann go dtí go rabh sé iongantach mall san oidhche. Nuair a thug sé aghaidh ar an bhaile bhí sé a h-aon ochlog, ach ní rabh uaigneas ar bith air. Chuaidh sé síos go dtí an chéidh agus chuir an currach ar an uisce. Ní rabh sé abhfad amach ón chladach nuair a chualaidh sé na daoine ag scairtigh air i na ainm fhéin. “D’amharc sé thart agus chonnaic i na seasamh ar an chladac. “Phádraic”, ar siad-san. “Caidé tá sibh a iarraidh” arsa Pádraic.
    “An dtiocfaidh tú linn fá choinne oidhche spóirt” ar’ siad-san.
    “M’anam, go racaidh” arsa Pádraic, “bal”, “tar isteach agus fágh an currach ar an talamh”, ar ’ siad-san.
    Caitlín Nic Pháidín
    Baile Ghib, Co. Meath