School: Mullach, Sráid na Cathrach (roll number 3928)

Mullagh, Co. Clare
Proinnsias Ó Sandair

1. Brigid Ní Chillín a bhí in a comhnaidhe i gClocán na Teine do shiubal sí go Innis cun an chiosa do díol. Is i gCill Caoidhe a bhí an tighearna talman agus do shiubhail sí go Cill Ruis agus as sin go Cill Caoidhe. Bhí sí abhaile arís sa tráthnóna cun na ba do cruidh. Bhí breis agus seachtmadh míle siubhalta aici an lá sin.
    Do shiubhal athair mo mháthair dár b'ainm dó Padraig Ó Calláin go Gaillimh ceithre uaire. Gach uair do bíodh sé abhaile an maidin in a dhiaid sin. Turas céad triochaidh míle a b'eadh é gac uair.
    Seán Ó Cillín
    Carrowlagan, Co. Clare