School: Mullach, Sráid na Cathrach (roll number 3928)

Mullagh, Co. Clare
Proinnsias Ó Sandair

1. Seán Mach Oirchinnigh a bhí in a chomhnaidhe i gCluan a Drom do thóg sé suas ar dhrom fiche cloch de phráthaí ins an slighe seo. Do luigh sé sios in aiche na saiche agus do rug sé air agus do chuir sé é ar a dhrom. Nuair d'éirigh sé suas dubhairt sé leis an bhfear a bhí leis, a bhí cúig clocha déag meadhchainbt dul suas ar an sach. Do chuaidh sé agus do shiubhal an fear mór thimceall leis an sach agus an fear eile ar a dhrom.
    Séan Ó Dúgáin a bhí in a chomhnaidhe i gClochán Mór do chuir se dathadh cloch de choirce suas ar dhrom capaill cum é a díol in Innis.
  2. Seán Ó Cléirigh a bhí in a chomhnaidhe i gClochán Mhór bhí sé in a reathaidhe maith. Ar maidin do ritheadh sé amach agus do bheireadh sé ar choiníní agus gearrfaidhthe.
    Diarmuid Tadgh Ó Cathair na Groidhe do rithead sé go Sráid na Cathrach agus thar n-ais
    Seán Ó Cillín