School: Furglan, Inistíomáin (roll number 11813)

Furraglaun, Co. Clare
Seán Mac Daibhid

Féar aoiste tá sé comh maith le óir.
    The merriest of young fellows make the best of old men.
    Cruaidh ar cruaidh deineann sé falla olc, acht bog ar bog ní dheineann sé aon ceann in aonchor.
  2. Bhí fear ann úair amháin agus chuaidh sé chun na faoisdine cun an tseipéal lá. Chuaidh sé isteach i mbosca na faoisdíní agus dubhairt an sagairt leis "táir ina sheasamh ar bhrúac iofrinn." Núair do tháinig sé amach as bosca na faoisdíní dubhairt a comharsan leis conus ar eirig leis. "Druid amach úaim" arsan bhfear "nó thuitfidh an beirt againn isteach i n-iofrionn.
    Irish
  3. Bhí fear ina chomhnuidhe san áit seo fhadó agus aon rud a chíadh sé cheaphadh sé gur sprid a bhíodh ann. Do bhíodh sé ag ceannach bainne ó duine des na chomharsain a bhí i n-aice leis agus théigheadh sé gach maidin is tráthnóna chun é d'fhághail. An tráthnóna seo chuaidh sé i gcóir an bhainne agus níor chuir sé an nglas ar an ndoras acht é do