School: Furglan, Inistíomáin (roll number 11813)

Furraglaun, Co. Clare
Seán Mac Daibhid

1. Bhí fear ann tráth, gurb ainm do Risteárd. Bhí sé pósta fé dhó agus bhí sé ag dul a pósadh an triomhadh uair. Ní geobhfadh sé aon bhean 'na pharóisde féin, acht fuair sé ceann i bparóiste eile. Do chuaidh sé go dtí an sagairt ag iarraidh bileóg de. Fuair sé é, agus dubhairt an sagart leis dul go dtí an t-easbog. Do thug sé an bileóg do'n easbog agus do léigh sé é. Sé an rud a bhí ann ná, "Siúd chugat Risteárd fá cor is criochán ar mhuin gearáin gan a bheith díolta air. Níl aige botháin, tigh na rialán, agus ar ghach cnocán bíonn gach brionntas. Do mharbh sé Siobhán an tarna lionáin, agus níor mhaiste don bhochtáin do bhí aige arís sin. Bíodh rian na rialán idir a dhá gualainne agus ba mhinic i ag deanamh gearán do na muinnt[ir].
      2. poetry