School: Furglan, Inistíomáin (roll number 11813)

Furraglaun, Co. Clare
Seán Mac Daibhid

1. (no title)

Bhí cailleach protastúnach ag fáil bháis agus d'athraigh sí chun an chreidimh Chaitlicigh Rómhánaigh agus tháinig na sagairt go léir a bhí ann chuici.

Bhí cailleach produstúnach ag fághail bháis agus d'aistrigh sí cun an chreidimh Chaitlicig Romhánaigh agus tháinig na sagairt go léir a bhí ann chuici. Bhí chailleach caitliceach ag fághail bháis 'san am ceadna a bhí i gcomhnuidhe ag tabhairt brontanaisí do'n sagart do réir ríaghal an phobail. Níor tháinig an sagart cuichí cun Eola an Cathraighe do cur uirthi. Cailleadh gach duine aca. Bhí Aifreann Árd ag an gcailleach athruighthe agus bhí gach sagart ann. Ní raibh aon shagart cun Eola an Cathraighe ná Aifreann do rádh do'n cailleach bhocht. Bhí Caolaidhe spórt ag teacht ó socraid na caillighe Caitlicige agus chonnaic sé na sagairt go léir ag seint Aifrinn ós cionn uaigh na cailige aithrighthe. Chuaidh sé anáirde ar an gclaidhe ós comhair na sagairt amach agus d'astruig sé an tAifreann Naomhtha cun Aifrinn Diabhluidheachta. Do glaodhadh