School: Cathair Seircín, Inis Tíomáin (roll number 5186)

Cahersherkin, Co. Clare

68.Ní hí an t-áilneacht a chuireann an ciotal ag fiucadah.
    69 .Ni féasta gan róstad.
    70.Ni bhíonn an rath mura a mbíonn an smacht.
  2. Sgeul Grinn.
    Bhi fear in a chómnuidhe i mBealach tamall ó shoin agus ins an nGeimhreadh bhíodh se de nos aige dul go dtí an gairdín timcheal a deich a chlog san oidhche agus cisean mór de meangalaibh a thabhairt abhaile leis i gcóir na mbó.
    Oidhche amháin do chuaidh sé go dtí an gáirdín agus do bhí an oidhche dubh dorcha .Bhíodh córda aige chun na meangal a cheangal sa chiseán agus ansan cuireadh sé ar a drom é .Acht an oidhche áirithe seo do dhein se dearmhad ar an gcórda a cheangal agus nuair bhí sé ag teacht abhaile bhí an córda ag tuitim go dtí an talamh taobh thiar de agus cheap sé gur coiscéim duine a bhí á leanamhaint .Ni raibh a fhios aige cad a dheanfadh sé agus ar deire
    Bríghid Ní Orgáin
    Bean Uí Suibhne