School: Scoil Bhríde, Liosceannúir

Liscannor, Co. Clare
Dónall Ó Seasnáin

Sean Fothracha an Pharóiste
    Teach Uí Chinneide, Árd na Craith
    = do phósadh Máighréad Uí Chinnéide le múinteoir scoile a bhí ag múineadh annso fadó. Acthígheara a b'ainm dó. Bhíodar na gcomhnuidhe in-éineacht le Sean Ó Chinnéide in Árd na Craith. Bhí Seán pósta le Bríghid Ní Lionnáin. Fuair Máighréad bás. Pósadh Máire Ní Chinnéide le Pádruig Machfhóla ó Lios Dún Bheárna. Do phósadh Bríghid Ní Lionnáin le Shéamuis Ó Seasnáin ó Bhalleliosdín. Fuair Séamuis bás agus phós Bríghid Tomás Ó Loinnsigh. Fuair Tomás bás agus phós sí Mícheál Ó Mhaolláin.
    2
    Teach Uí Chíosóg i mBailleliosdín =
    Aintín do Tomás Ó Flanagáin, Baille Liosdín do b' eadh Bríghid Ní Chíosóg. Bhí sí agus a dearbhrátháir, Mícheál 'na gcomhnuidhe ann; do phósadh Mícheál agus Eibhlín Ní Fhaoileáin ó Chathair Bearnach; tá fothracha an tíghe le feiscint ann fós.
    3.
    Teach Uí Seasnáin, Bailleliosdín =
    Bhí Peadar Ó Seasnáin agus Máire Ní Chuirtín'na gcomhnuidhe i mBaille Liosdín fadó. Nuair nár dhíol siad an chíos do sguabadh as an dtigh iad. Do thóg daoine na h-áite teach nuadh dóibh in-aon la amháin. Bhí cúigear páistí achu. Máighréad, Siobhán, Sean, Peadar agus Pádruig. Fuair Maighréad bás sa mbaille. Chuaidh Seán go h-Aimearicá. Fuair Sean agus Pádruig bás in Inis. Chuireadh Seán in aiche le Tobar NaomhBríghidhe. Báthadh Peadr sa'n abha i mBailleliosdín.
    Ta fothracha an tíghe ann fós.
    Cnúsaighthe ag Máire Ní Chonsaidín ó mBailleliosdín,ó'na h-athair a fuair sí iad.