School: Scoil Bhríde, Liosceannúir

Liscannor, Co. Clare

5) i mBeithe, Liosceannúir, Co an Chláir
    6) ón' a athair
    9) i mBeithe
    Juno Appolo Venus
    Bhí fear na chomhnuidhe i n-Uaimheanna Chille - Chórnaigh agus an bhean a bhí aige; ní fheaca aon duine beo bean leath chomh bhreágh léi. Gadaidhe do b'eadh an fear; agus bhíodh se ag riobáil na ndaoine uaisle sa tsamhraidh agus thugadh sé dos na daoine bochta sa gheimhreadh e.
    Bhí fear mór millteach dár b'ainm dó Donnchadh Mór na chomhnuidhe i Luimneach agus dairigh sé trácht ar an mhnaoi bhreágh a bhí ag an bhfear i n-uaimheannaCille Córnaigh. Tháinig sé an treo lá agus má tháinig n'ár ghoid sé leis an bhean bhreágh.
    Bhí an fear ar a tór ar feadh seacht mbliadhna acht ní fhuair sé tuairisc uirthi i rith na haimsire sin.
      1. poetry
    Seaghán Clárach