School: Scoil Bhríde, Liosceannúir

Liscannor, Co. Clare
Dónall Ó Seasnáin

1. A Mháighistir Ná Fuil Mé Tréis Chasadh.
    Bhí fear ina chomhnuidhe san áit seo níos mó ná céad bliadhain ó shoin. Tomás Ó Daibhíde a b'ainm dó. Tugtaí "Bully Devitt" mar leas ainm air. Le linn Conchubhar Ó Briain bheith 'na thíghearna talmhan i bPairc na Sgeiche bhí Tomás mar saghas seirbhíseach aige: fear an shaiobhear b'eadh Concubhar, agus fear crosta comh maith agus bíodh eagla an domhain ar na feirmeóiríbh bochta roimhe go mór mór nuair na feadfaidís an cíos a dhíol: fear an-láidir abeadh Bully Devitt agus bhí sé an-dhaibhir.Tugadh Bully air mar bhí sé an láidir: agus ní raibh fear sa pharóiste ábalta leis.
    Lá amháin, chuir Concubhar Ó Briain fios ar Bhully; agus dubhairt sé leis teacht chuige lá 'na dhiaidh sin: gur teastaigh rud éigin uaidh ó Luimneach.
    Pádraig Ó Lachaidhe
    Feirmeoir