School: Dubhlinn (B.), Inis (roll number 4870)

Doolin, Co. Clare
Tadhg Ó Seasnáin

1. Seo é an nós mar a dhéíneadh na daoine cliabh ann fada, ragaidh siad go dí an coill géarrad siad slata saileac. Annsan gearrann siad fod a an talamh da troíg ar faidh ag troig go leát ar léítead cúireann siad trí sláa ar gach cuna de na céítre cunaí.
    Annsan cuir siad dhá sláta trí orlach on a ceile ar an ceitre cunaí, cúireann siad dá slata tiár agus dá sláta aniar. Thósnuig siadh ag dubailta annsan timcheall na sláta go ragaidh siad go an túaois. Annsan cúireann síos ar go h-áon dá slá tósnuig siadh ag dubailta airis go béidh sé dá tróíg in aírde.
    Cuireann siad sláta trasna a céíle ar bún an cliabh.