School: Eidhneadh, Inis (roll number 14622)

Inagh, Co. Clare
Ss. Mac Gearachaigh

"Bréagáin agus Caitheamh
    Aimsire"
    Children have many harmless games by which they can pass away their leisure hours. Among those are -:making necklaces ,flying kites, making bubbles,dazzling birds ,making propellers,making guns capturing birds by means of a cradlebird and various others.
    Slabhraí=Nuair a bhíonn na nóiníní ag fás fo flúains na páirceanna agus ins na móinfhéaraibh sa Samhradh.Bailigheann na leanbhuidhe iad .Baineann siad na gais díobhagus cuireann siad isteach i bpíosa sreanga iad ceann in dhiaidh chinn. Bíonn slabhraí breaghtha déanta annsan aca agus cuireann siad mór-thimcheall a muinneál iad.Deineann siad slabhraí mar seo freisin ar na caortha a bhíonn
    Languages
    Mary Hegarty