School: Eidhneadh, Inis (roll number 14622)

Inagh, Co. Clare
Ss. Mac Gearachaigh

easóg mór mar bhí nead reabtha ó'n a chéile. D'imigh sé go dtí an áit in a raibh an cana fághtha agus do thosnuigh sé ag caitheamh seileanna isteach ann mar tharlaidh nach sé cluaidghthe.Nuair a chonnaic an fear cad a bhí déanta aige tháinig brón air agus do shocruigh sé suas an nead arís agus do bhailigh sé na easóga beaga agus chuir sé isteach innti iad.
    Do bhí an máthair sásta annsan agus do bhí sí ag léimrigh mór-thimcheall an chanago dtí gur leag sé é agus gur doirt sé gach braon de.'Sé an fáth gur dein sé é sin ná níor
    mhaith leis go dtógfadh an fearan nimh ós rud é gur shrochruigh sé an nead do arís
    Máire Ní Éigeartaigh