School: Eidhneadh, Inis (roll number 14622)

Inagh, Co. Clare
Ss. Mac Gearachaigh

"Fir Mhaithe Siubhail"
    Do chómhnuigh fear de mhuinntir hollarún i Machaire triochad bliana ó shoin agus siubhlóir ársa dob eadh é.Uair amháin do tháinigh rud éigin in a choinnibh agus b'éigean dó dul go b'lá Cliath chun an chas do réidhteach.Do siubhal sé go dtí Bhl'Á' Cliath lá roimh ré.Nuair a shrios sé an chathair do chuimhnigh sé go raibh páipéarí éigin a bhí uaidh go rabhadar fághta sa mbaile i Machaire in a dhiaidh.'Sé rud a dhein sé ná tosnughadh ag siubhal céim ar chéim agus níor stad sé go dtí gur shrios sé a thigh féin i Machaire .Fuair sé na páipéirí agus thosnaigh sé ag siubhal arís ar ais go B'l'Á Cliath an lá in a dhiaidh sin sular thosnaigh an triall.
    Máire Ní Éigeartaigh
    Maghera, Co. Clare