School: Eidhneadh, Inis (roll number 14622)

Inagh, Co. Clare
Ss. Mac Gearachaigh

"Spealadóirí Cáileamhala"
    Do chomhnaigh fear darbh dó Peadar Ó Lochlannaigh i gCill na Móna timcheall dachad bliana ó shoin.Spealadóir an-arsa dob eadh é. Tá páirc in a thalamh
    féin ar a dtugtar "an fuirseach" agus tá seacht n-acraí ann.Deirtear go dtodnóchadh sé leis an bpáirc sin a bhaint maidin Dia Luain agus go nbéadh sí críochnuighthe aige oidhche Dia Satahirn.Deirtearr go raibh sé in don coiméad ag baint le spealadóir maith agus é féin ar a dhá ghlúin.
    Do chómhnuigh fear darbh ainmdó Seán Ó Cuillnáin i gcaisleán Shále timcheall feiche bliana ó shoin.feirmeoir an-mhór dob eadh é agus coiméadhadh se ceithre feichead cinn de bhuaibh. Thabharadh sé a chuid gach Samhradh le baint a rtasc do na spealadóirí mór-thimcheall na háite .
    Bhí spealadóir amháin 'san áit agus Seán Ó Cuillnáin a
    Máire Ní Éigeartaigh