School: Eidhneadh, Inis (roll number 14622)

Inagh, Co. Clare
Ss. Mac Gearachaigh

1. (continued from previous page)
    agus do cuireadh na rásanna as air go dtí mí in a dhiaidh sin. Ní raibh sé raibh sé riamh arís indon thar cúpla arca féir a bhaint sa lá mar do dhein se an iomairce obaire an dá la san. Dó cuireadh e cúpla blian ó shoin.
  2. Do chómnuigh mórán daoine cáileamhala sa paróiste seo fadó. Do chómhnuigh sleághdóir cáileamhail i Seana-Bhaile darb ainm dó Seán Ó Éigeartaigh. Bhí fiadhach le bheith i Sráid na Cathrach agus bhí cú aige a bhí le bheith ag rith sa rás. Ba mhaith leis bheith fé láthair ach ní bhéadh sé indon muna bhí an mhóin bainte aige.
    D'éirig sé ar a ceathar a chlog an mhaidin roimh ré agus do dhein se obair na maidne. D'imthigh sé go dtí an portach ar a sé a chlog. Thosnuigh sé ag baint na móna agus bhí a driothar í chur amach uaidh. D'obruigh sé go cruaidh ar feadh an lae agus um thráthnóna bhí se críochnuighthe. Do bhain se ós cionn a h-ocht cliabh deag móna an lá san. Chuaidh se go dtí an fiadhach an
    Máire Ní Éigeartaigh
    Maghera, Co. Clare