School: Eidhneadh, Inis (roll number 14622)

Inagh, Co. Clare
Ss. Mac Gearachaigh

"Daoine Cáileamhla.

Do chomhnaigh fear de mhuinntir Fhlann in aice le Cora Fine timcheall céaad bliana ó shoin.fear bocht a bhí ann agus bhíodh sé a d'iaddaidh déarca go fíor mhinic.Bhí ainm in áirde ar fuaid na tuaithe mór -thimcheall mar gheall ar an láidreacht a bhí sé .Le na linn sin do chomhnaigh duine -uasal darbh ainm dó Blood in aice le Cora Fine agus bhí se fial dos na bochtaibh.
    Do chualaidh an duine usail mar gheall ar láidreacht an fir seo agus bhí fonn air a dhéanamh amach an raibh an ráfla a bhí amach air fíor.Do thug cuireadh do Ui Flann teacht go dtí a thigh agus do gheall sé go dtabharfadh sé dó an méid prátaí -síl agus agus a n-iompódh sé abhaile ar a dhrom gan aon sgíth a leigint.
    D'imigh Uí Flann abhaile agus d'innis se an sgéal dá mhnaoi.Bhí tocht nua láidir díreach tar éis
    Máire Ní Éigeartaigh