School: Eidhneadh, Inis (roll number 14622)

Inagh, Co. Clare
Ss. Mac Gearachaigh

d'ór ann.Tá cloch mhór le feiscint in áit amháin agus creideann daoine go bhfuil an t-ór le fágháil fé'n gcloich.Is minic a chídhtear solus 'san áit ,ach níor imthigh aoinne riamh chun é a chuardach.
    Ór i bhFolach.
  2. 209
    Ór i bhFolach.
    BhIodh fear darbh
    ainm dó ó fólaigh ag dul mór-thimcheall na háite seo fadó a d'iarraidh déarca .BhIodh sé ag díol sé ag díol tobac agus rudaí eile agus thógfadh sé éadaigh leis nó aon rud eile a gheobhadh sé.Aon tráthnóna amháin tháinig sé go dtí an tigh seo agus do shuidh sé in aice na teine chun é féin a théith .D'fhéach sé taobh istigh de sa chúinne agus chonnaic sé a lán píosaí iarainn dar leis.
    Do thóg sé amach a sgian-phóca , rug se ar cheann de na píosaíiarainn agus thosnaigh sé ag scríobhadh na lathaighe agus na meirge as,agus fuair sé
    Máire Ní Éigeartaigh