School: Radharc na Sionainne, Lios Uí Chathasaigh (roll number 10741)

Furroor, Co. Clare
Máirtín Ó Seasnáin

1. Bhí bean na cómhnuidhe 'san áit seo fad ó, agus bhí siopa beag aici. Lá amháin chuaidh sí go Cill Ruis agus dhíol sí roinnt plainnín (?) a bhí aice. Leis an airgead a bhfuair sí ar an bplainnín cheannaigh sí cúpla rolla tobac. Ar an mbóthar abhaile dhí pé botún a bhí uirthi chaill sí an tobac. Bhí an bhean bhocht as a meabhair nách mór bhí sí cómh buadhartha sin. Cuma ar bith d'innis sí a sgéal d'fhear abhí na comhnuidhe comhgarach dí. Dubhairt seisean go ndéanfadh sé a dícheall. Saghas file ab'eadh é. Sgríobh sé fógra amach agus thug sé do'n Sagart le léigheamh ón Altóir Dia Domhnaigh. Thuig an sagart go maith connus a bhí an sgéal. Tháinigh an Domhnach & bhí sluagh mór ins an
    Máirtín Ó Seasnáin
    Múinteoir