School: Cahermurphy, Cill Mhichíl (roll number 15327)

Cahermurphy, Co. Clare
Séamus Ó Laoighléis

1. (continued from previous page)
    alán daoine prátaí agus deineann siad ciste prátaí. Nuair bíonn mo mháthair ag deanamh ciste práta baineann sí an croiceann des na prátaí. Gheibheann sí plúr annsan agus cuireann sí na prátaí agus an plúr le céile, agus cuireann sí salann agus sóda tríd an plúr agus na prátaí agus cuireann sí bainne leis. Annsan deineann sí an ciste.
    Nuair bíonn sé déanta aici cuireann sí síos ar an griddle é chun é do bhácáil. Nuair bíonn sé bácáilte tógann sí suas é agus nuair bíonn sé fuar ithimíd é. Is maith liom ciste práta.
    Kitty Hehir
    Kilmihil, Co. Clare