School: Scoil na mBráthar

Tipperary, Co. Tipperary
An Br. C.B. Ó Cuinn

1. (continued from previous page)
    Do cuireadh straighean ann aris agus arís eile, ach bhí sé fuar ag an dTighearna Talmhan bheith ag d'iarraidh n tUisce Beannuighthe do choiméad ó radharc na ndaoine. Fé deire d'éirig Mac Uí Lowe as agus fágadh an tobar mar a raibh aige.
    Muintir Uí Lowe san, daoine saidhbhre iad uair dhá saoghal, ach d'imthigh an mí-ádh ortha agus nuair do fuair an Tighearna deireannach dhíobh bas, suas le fiche blian ó shoin, deirtear nach raibh pingin ruadh aice.
  2. Eamonn Ó Caomhain Cnoc a' Pobail do fuair é seo ó'n a athair

Tá scéal eile i mbéalaibh na ndaoine maidir le haistriú an Tobair seo. Bhí scata tinncéirí ag cur futha in aice an tobair uair. Teastuigh uisce uatha i gcóir nigheachain. Fuarathas uisce ó'n dTobar Beannuighthe. Níorbh féidir leis na tinncéirí
    Eamonn Ó Caomhain
    Knockfobole, Co. Tipperary