School: An Caisleán Nua (B.), Cluain Meala (roll number 9249)

Newcastle, Co. Tipperary
Seán Ó Cléirigh

1. Scéal
    Bhí an tim imigthe ó fear. Tháinig bean amhalac isteac. "Tá an tim imighthe uaibh" "Tá" ars muinnteara tighe lei. "Cadh a thabharfhad sibh do aoinne a thabharfhadh ar nais an tim"
    "Aon airgead a déarfá" arsa an fear."Má bhionn misneac agat thabharfhad mise ar ais é" ars an bean amhalac. Chuir sí an fic agus an cabhaltac ins an teine. Chuir sí sias an crugeann. Chuir sí trí gaid cártinn timcheall an mead air. "Sead an teine anois agus ná caill misneach" ar sisi.
    Cuireadh glas ar an dorais. An bean a bhí ag tabhairt na h-ime uaithe, thainig sí isteach go dtí an dorais agus do bhí gac aon sgracth(sgréac) aici. Tháinig sí isteach tré poll an glaise. Leig sí a lámh ar an meadar agus tug sí suas an tim agus bhí an meadar lán de im innfar.
    Éamonn Ó Néill
    Doonageeha, Co. Tipperary