School: An Caisleán Nua (B.), Cluain Meala (roll number 9249)

Newcastle, Co. Tipperary
Seán Ó Cléirigh

1. Sgéal
    Do bhí madra seipéirigh ag feirmeór. chuaidh se amac gac aon maidin cun na ba a thabairt isteach cun iad do chrudhad. bhí fiche bó ga chrudhad.
    Chuaidh sé amac an maidin seo agus ní raibh ann ac naoi-gcinn-déag. Thug sé isteach na naoi-gcinn-déag agus chuaidh sé amac arísag lorg na bó eile.
    Do bh ílaogh óg ag bun na páirce. Thug an madra isteac an bó leis agus sháigh sé a earrbal síos san buicéad leamh-nacta. Rith sé amac agus rug sé isteac an laogh leis. Bhí an madra ag siubhal ar aghaidh an laoigh agus an laogh ag teact na ndhiadh agus é ag suma barra earrbal.
    Éamonn Ó Néill
    Doonageeha, Co. Tipperary