School: An Caisleán Nua (B.), Cluain Meala (roll number 9249)

Newcastle, Co. Tipperary
Seán Ó Cléirigh

1. Scéal
    Bhí fear bocht ag faiseadheact ag a bhó ar thaobh an bothair. Tháinig an ministéar suas. "Cad a thá tú ag déanamh annso a fhear bhocht, ar seisean. "Táim ag faiseaidheact ag mo bhó beag mar níl aon áit agam cun é cuadh" (coiméad)
    "Má ghealligheann tú domsa go dtiocfha tú go dtí mo chreidimh Dia Domhnaigh tabharfaidh mé féar mbó dhuit, ars an ministéar.
    Chuaidh an fear bocht go dtí an céad aifreainn go dtí a Seipeál féin Dia Domhnaig agus chuaig sé go dtí an dara aifreainn go dtí an mhinistear.
    "Áirighim" ars an ministéar, " go bhfuil tú ag dul go dtí an dhá creidimh"
    " Táim ag dul le maitheas mo anama go dtí mo creidimh féin agus ag dul go dtí do chreidimh le maitheas na bó"
    Éamonn Ó Néill
    Doonageeha, Co. Tipperary