School: Convent of Mercy, Carraig na Siúire (roll number 11872)

Carrick-on-Suir, Co. Tipperary
Na Siúracha

1. Tá alán bóthar sa ceanntar. Seo iad na bóithre. Bóthar Cluain Meala ó Carraig go Cluain Meala; Bóthar Port Láirge ó Carraig go Port Láirge; Bóthar Baile Risteáird ó Carraig go Faitchín; Bóthar Creig ó Carraig go Cille Coinnigh; Bóthar Tinhalla (Tig an Eala) ó Carraig go Portcladhach; Bóthar an Puill ó Carraig go dtí Baile an Phuill; Bóthar Cúl na Múc ó Carraig go Cluain Meala.
    Seo iad na bóithre is aosta sa Ceanntar. Bóthar Baile Risteáird; Bóthar Creig agus Bóthar Cúl na Muc.
    Nil fhíos againn cad é an bhliain a deineadh na bóithre go léir. Deineadh bóthar Cluain Meala ins na bliantha 1846 agus 1847 nuair a bí na h-Oibreacha Puiblide ar siubhal in aimsir an Gortha Móir.
    Tá dá dhroichead treasna na h-abhann an tSéan Droicheadh agus an Droicheadh Nua. Toghadh n tSean Droichead sa ceathracha aois deag nuair a bí Mainistir d'Ord Proinnsiúis Naomtha ig Carraigh Bhig. Togadh an Droicheadh nua sa bliain 1888 ag an uair go raibh Séan Diolún ibpriosún agus sin é cuis gúr cuireadh Droicheadh Diolúin air. Sar ar tógadh an dá Droichead do
        1. public infrastructure
    Máire Baróid