School: Convent of Mercy, Carraig na Siúire (roll number 11872)

Carrick-on-Suir, Co. Tipperary
Na Siúracha

1. (continued from previous page)
    Loch Mhora. Tá dhá ceann díobh ann - an Sciollóg bheag agus an Sciollóg mhór. An Sciollóg mór an ceann is aoirde díobh agus sí an loch is deise agus is canta de Lochaib an Comaraig í. Tá na locha seo istig i gcorp an tsleibhe agus níor mhór do dhuine luth na gcos a bheith go maith aige chum dul diarracht ortha. Tá na bric go go farrsing ionnta.
  2. Tá an ait seo gairid do Com Duala agus do Loch Mhóra. Bhí seanad ann seo ag sagartaibh an Deoiseas i mbliadain 1677. Feuch féin gurbh olc do bhí an saoghal ag na sagartaibh bhochta an uair sín. Bhí deamhain Sasana ar a dtí agus níor muinighin dóibh teacht igcionn a chéile in aon aith ach sna sléibhtibh no sna coilltibh. Ní raibh aon truagh do náisúin beaga le linn na haimsire sín.
    Curraghkiely, Co. Waterford