School: Clochar na Trócaire, Dún Drongáin (roll number 7232)

Drangan, Co. Tipperary
Siúracha na Trócaire

1. (continued from previous page)
    Igceann tamaill bhig phós Éibhlin Ní Meachair Iudach a bhí an shaidhbhir amach is amach agus níorbh fada go bhfuair seisean bás agus d'fhág sé a raibh ar an t-saoghal aige do Eibhlín.
    Is cosamhail gur éag bean 'Jolly" roimhe seo mar 'sé an chéud rud eile le cloisint againn ná go bfhuil 'Jolly' agus Éibhlín pósta le céile. Chun an sgéil do ghiorriú, b'iad seo d'áitigh Caisleán Cnoch-Cheallaigh. Deineadh ceithre ballaí árda do thógáil mór timcheall air, atá cómh seasamhach an lá indiu agus bhíodar ar an gcead lá.
    Deirtear gur phós duine de chlann an teaghlaigh seo duine de mhuinntir ' De Purcéill - an cineadh sin go bhfuil a ainm ináirde acu ar fuaid Conndae Thibbraid Árann.
    Mr Anglin
    Lismoynan, Co. Tipperary