School: Ballyloghane, Caisleán Nua Thiar (roll number 8783)

Ballinloughane, Co. Limerick
Teachers:
S. Condún Úna Nic Ádhaimh

1. Bhí lios ag fear uair amháin agus dubhairt sé go dtreabhfadh sé é. Fuair se an dhá chapall agus an céachta, Chuaidh sé amach agus thosnaigh sé ar an obair. Ar dtúis stad na capaill agus thosnaigh sé á mbuaileadh, bhí alluis ag teacht leo agus alluis ag teacht leis féin.
    Ar an am sin thuit an dá chapaill marbh, bhí an-eagla ar an bhfear ina dhiaidh sin, níor chuaidh aoinne ag treabhadh an leasa ó shoin. Aon lá amháin chuaidh fear isteach i reilig agus ghlan sé a bhróga ar an bhféar, má dhein tháinig at, ar a láimh, agus níor chuaidh sé síos ar aon chor. Fuair sé bás ón at sin igceann tamaill.
    Nóra Ní Duilleáin
    Rooskagh West, Co. Limerick