School: Áth Dúna, Gleann an Phréacháin, Mainistir Fhearmuighe (roll number 12542)

Chimneyfield, Co. Cork
Seán Ó Duinnshléibhe

1. Sgéilín.
    Oí cearc ann fado agus ni raib puinn de'n radaire aici. Ní stadad sí o maidin goh-oidce ac ag scríobad ag cuardac bíd bí ceare eile san ocrainn ceadna cearc go raib cosa cama míne geala aici. Nár mair leí rad do goriugad na do sarlrugad. Nuair a nocrad an cearc dall graínne nó prabr do piocad cearc na gcg mín suad rad, 7 o fread st rad.
    Sin mar ará an cine Daona Daoine Dalla ag seríobad do daoinif glioca.
  2. Agus Ceann eile
    Bí garraide cabáisre ag Lánaman, bparáirsre na Tuare. Ní raib an fear ró-críocnamail do réir deallram y d'fiafruig comursa de'n mnaoí
    "Cronnus bí an cabáisre aici"
    "Níl séro-mair" air sise"
    "Cad cá air arsan bean eile"
    Is aimlaid marará an scal aran gcabísre sin" ar sise, d'faig Seán fe" Dia e" & loiadar araon earora é"