School: Gleann Gabhna, Tulach an Iarainn

Glengoura Lower, Co. Cork
Máire Ní Dhubhshláinghe

1. (continued from previous page)
    "Tá", arsa an mháthair "mar ta mo leanbh tóghtha agus sídheóg feóidhte ann na ionad" "Acht bhfuil tú cinnte gur sidheóg é" arsa an bean-feasa "Cinnte" ar sise "nár chonnaci mé é le mo dhá shúile. "Mara bhfhuil tú cinnte teighie abhaile agis síos corcan lan d'uisce bris dosaon uibhe uire agus cuir na plaoscan iosteach ann agus beigh fhios agat ciaca ata agat" arsa an bean-feasa.
    Abhaile leis an bean, síos leis an corcan, agus in am gairid bhí an t-uisce af beiriú. Gac noimeac bhí an sídheóg ag féachaint amach as an gclíabáin agus sa deire dubhairt sé le guth fear an -aosta "Cad ta tú ag dhéanamh a Maimhí"? Do tháinig iongnadh ar an máthair ach mar sin féin dubhairt sí. "Tá mé brewing a mhic". "Cad ta tú brewing",?
    Máire Ní Daltúin
    Bean De Smísde