Scoil: Béal Átha Hubhla (B.) (uimhir rolla 3997)

Ballyhooly, Co. Cork
Dáithí Ó Murchadha

Ar an leathanach seo

1. Scéal eile - Fadó do bí sagart ag dul féin d'tuait cun Aifrinn do léigeam ideig éigin. Do bí sé go moc ar maidín Bealtaine nuair bí sé ag gabail an botair. Do bí sé míle o'n deig nuair do connaic sé bean istig i bpáirc agus i measc na mbó le bata. Deiread an bean "Leat an bainne a bead agat dómsa" agus deiread an sagart "an leat eile dómsa. Mar sin do cuaid an bean ó buin go buin ag rad na b'focal céadna. Do bí bó amáin ag an sagart. Seactain in a diaid sin. Maidin amáin do bí and cailín aimsire ag an sagart ag deanaim ime, agus nuair d'oscail sí an meaosr bí rí lán d'ím. D'innis an cailín an scéal don sagart agus do cuaid sé go dtí an feirmeóir cun an sceal d'innsine dó. Dubairt an feirmeóir nac raib aon ím aige an seactain sin. Tug an sagart a cuid féin tar trus go dtí an feirmeóiri. Do léig an sagart Aifreann in san deig agus do cuir sé sin deire leis na piséoga.
    Tomás Ó Conaill