School: Réidh na nDoirí, Maghcromtha (roll number 14993)

Ré na nDoirí, Co. Cork
Amhlaoibh Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    cómhnaide anois agus is ann atá clog an tseipéal. Tá ceann des holy water fonts le h-ais tig Seáin Ui Murcadha agus tá ceann eile le thais doras seipéal Réidh na nDoirí.
    Naomh Fionn Barra patrún Uibh Laoghaire agus sé patrún Dheóiceas Corcaighe leis é. Uair amháin bí Fionn Barra ag dul on nGugán go Corcaig agus bí a leithéid sin de sluagh in aonfeacht leis ag dul go Corcaig go raibh fios aige nuair a bhí sé le thais cathair corcaighe gur dearmhad sé a spiaclaí agus bí gach duine a rádh leis an duine las tiar de "Dearmhad Barra a spiaclaí agus tug an duine deireannach leis iadh.
    Máire Bean Uí Luasaig
    Cloch Eidhneach, Co. Cork