School: Réidh na nDoirí, Maghcromtha (roll number 14993)

Ré na nDoirí, Co. Cork
Amhlaoibh Ó Loingsigh

Bhí fear breoite ann fadó agus chuireadar fios ar sagart ist- oidhche timceall a h-aon a clog. Tháinig an sagart agus ar a slíghe dho bhí gleann uaigneach roimis agus bí iarracht eagle ag teacht air. Do stop an capall agus an cead rud a conaic an sagart na trí soillse, beirt aca geal agus an ceann eile dorcadha. Nuair a conaic sé na soillse dimthig an teagla dhe. Diarr sé ar an solus dorcadha cad na taobh go raibh sé dorcadha. Do labhair sé agus dubhairt sé nár baisteadh sa cheart é Do bhaist an sagart é annsan agus bí sé chómh leis an gcuid eile aca ansan.
    Deirig na trí cinn sa spéir agus d'imthígheadar do bhí áthás ar an sagart annsan agus cuaidh sé fé dein an fir breoidhthe.
    Mícheál Ua Crimín
    Doireach, Co. Cork