School: Baile Uí Bhuaig (B.) (roll number 14816)

Baile Uí Bhuaigh, Co. Cork
Martias Ó Luasaigh

1. Mo Shean-mhuinntir Diarmuid Ó Céilleachair
    Diarmuid Ó Céilleachair is ainm dom. Duine de muinntir Ceilleachair ó Ciarraidhe iseadh mo athair agus Domhnall is ainm dó. Duine de muinntir Colmáin is eadh mo mháthair agus Léan is ainm di. Feirmeóir iseadh mo athair agus duine acfuinneach iseadh é. Is amhlaidh a cheannuig sé an bhfeirm trioca bliain ó shoin. Ta triúir driféir agus beirt dritheár agam. Pádraig O Céilleachair ab ainm dom shean athair, beannacht Dé lena anam. Fuair sé bás trí bliadhna o shoin agus é ocht bliadhna agus naocha. Donnchad Ó Colmáin is ainm do athair mo mháthair. Tá sé n’a bheathaigh fós agus tá sé cuig agus naocha bliain. Bhí an sean mhuinntir fad saoghalach. Tá ceathrar dritheár agus aon drifiúr amháin ag mo athair agus tá beirt dritheár agus triúr driféar ag mo mháthair
    Donncadh Ó Colmáin mo athair baistí agus mo aintín mo mháthair baistí. Do cuireadh athair mo athar i gCluain Droichead agus is ann a chuirfear mise leis is dócha. Do cuireadh máthair mo athar i Neidín. Do cuireadh máthair mo mháthar i nDún Dá Radharc. Do fuair si bás anoiridh beannacht Dé le na hanam. Tá
    Diarmuid Ó Céilleachair