School: Dún-dá-radharc (roll number 15009)

Dún Dea-radhairc, Co. Cork
Siobhán, Bean Uí Shéaghdha

1. Cuirimíd prátaí sa bhaile gach bliadhain. Ullmhuigheann an fear oibre an talamh roimh ré.
    Treabhtar an pháirc ar dtúis agus deintear é do fhuirseadh cúpla uair. Tarraingtear aoileach amach chun é do leathadh idir na caológa. Bíonn na sciolláin 'á ngearradh ag na mná istigh. Leagtar ar bhárr an aoiligh íad. Dúntar na caológa annsan leis an gcéacht agus nuair a bhíonn na gais ag teacht aníos tríd an dtalamh cuirtear aith-chré suas ortha. Cuirtear na prátaí i Mí Márta. Fado bhí céacht adhmaid ann ach céacht iarrainn atá ann anois.
    Baintear na prataí i Mí Dheire Foghmair le ráinní nú le céacht nú le h-inneall. Piochtar annsan íad agus cuirtear i dtaigse i bpoll sa dtalamh íad. Tógtar cuid acha abhaile i gcóír an tighe agus na n-ainmhidhthe.
    Fágtar an chuid eile acha i bpoll go dtí Mí na Feabhra.
    Is mó saghas prátaí a fhásann sa cheanntar seo "Golden Wonders" Kerr's Pinks, Champions