School: Dún-dá-radharc (roll number 15009)

Dún Dea-radhairc, Co. Cork
Siobhán, Bean Uí Shéaghdha

Is mo na cáthair do thóg sé le buille dá bhróg
    Is ó bhean an tighe cad é an bhuairt sin ort
    Seoirse Ó Tuama, Bárr an t-seana-chnuic, Cluaindroichead a chúm an t-amhrán so timcheall ceathrachad bliadhán ó shoin. Sclabhaidhe feirmeorá do b'eadh é
  2. Bhí sean-bhean na cómhnuidhe i mBaile Mhúirne. Chuaidh sí amach lá amháin chun píosaí de fhraoch do stathadh. Bhí sí á stathadh ar charrraig agus d'eirigh [?] i n-áirde le préamhacha an fhraoich agus do chonnaic sé próca breágh d'ór breágh buidhe. Ní raibh fhios aici cad ba cheart dí a dhéanamh agus d'fhéach sí mór-thimcheall uirthi, ach ma dhein connaic sí fear mór caol árd agus é a déanamh uirthi. Rith sí abhaile chómh tapaidh agus a bhí na cosaibh agus d'innis sí an scéal.
    Táinig muinntear an tighe i n-aoinfeacht léi annsan agus chuarduigheadar an áit go léir ach mo léir! ní raibh tásch ná tuairisch de le feiscint.
    Pádraig Ó Ó Séaghdha
    Seamus De Barra