School: Cnoc an Chuilinn, An Ráth Mhór (roll number 9871)

Caherbarnagh, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Dhuinnín

sa t-simne go ceann tamaill roimhe sin, idtreó is go mbeadh sé ollamh igcóir an lae.
    Bhíos ag an céad Aifreann an maidean san agus mórán eile am'theannta. Bhí sé socruighthe againn dosaon dinn a dhul go dtí an pháirc chun an árdán do dhéanamh rud do dheineamar gan aon mhoill. Ag déanamh ar meadhon lae, tháinig sgéal chúghainn go raibh piléirí ag teacht go tuigh isteach sa tsráid-bhaile agus go raibh an bearraic lán, díobh.
    Bhí iongnadh orrainn cad na thaobh go rabhadar go léir ag teacht acht ní fada do fágadh dall sinn. Bhí cigire ós a gcionn agus roinn sé in a scataibh iad. Chuir sé scata díobh ag an Tammy (?) Shop chun cosg chuir leis na daoine a bhí ag teacht aniar. Scata eile ag Droichead Nuadh Conghbhála
    John F. Dineen
    Teacher