School: Cnoc an Chuilinn, An Ráth Mhór (roll number 9871)

Caherbarnagh, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Dhuinnín

1. (continued from previous page)
    taise. Na báillí agus na píléirí do dheineadh an obair sin, agus bhí fuath agus gráin ag na daoinibh go léir don dream san. Bhí an sceul chómh dona san sa deire nár bhféidir leis na daoine bochta cur suas leis, agus d'éirigheadar amach agus d'fúltuigheadar aon phingin chíosa do íoc. Bhíodh cruinnighthe annso agus annsúd agus daoine créidiúnacha ag teacht chúcha ag cómhairluighadh agus ag treorughadh na daoine chun iad féin a chosaint ar an eagcóir a bhí a dhéanamh ortha. Bhí cruinnuighadh mór le bheith síos annso i Sinnoc, Domhnach áirithe sa bhFóghmhar agus Parnell féin a bhí ag teacht chun labhairt ann. Bhí sceitimíní ortha go léir idir óg agus aosta. Is mó bata agus bachall air a bhí sáidhte suas
    John F. Dineen
    Teacher